Perseguim dues mil signatures de membres de l'Assemblea

Fa unes setmanes, gairebé quaranta assemblees territorials de tot el país vam presentar al Comitè Organitzador de l'Assemblea General propostes per modificar els Estatuts i el Reglament de règim intern de l'Assemblea Nacional Catalana, perquè fossin debatudes i votades a l'assemblea general ordinària del  17 d'abril. Amb quin objectiu vam presentar aquestes propostes? Per enfortir l'Assemblea i fer més transparents els processos d'elecció i votacions del Secretariat Nacional.

Ara, després d’un exhaustiu treball conjunt entre representants de les assemblees territorials implicades (del Baix Llobregat, el Barcelonès, el Gironès, el Maresme, el Penedès, el Pla de l’Estany, el Vallès), hem redactat una nova proposta de modificació dels Estatuts i del Reglament de règim intern. La tens, punt a punt, i també com un sol document en aquest web. Hi recollim les opinions de les gairebé quaranta territorials.


RECTIFICACIO I ACLARIMENT DEL 24 DE MARÇ, EN DOS PUNTS: 
(1) El paràgraf anterior, i els missatges enviats el dia 23 de març, incloïen l'assemblea territorial del Pallars, que ens comunica que no assumeix aquesta proposta. Demanem disculpes a l'AT del Pallars i a la resta d'assemblees territorials per la informació errònia. 
(2) La proposta que promou aquest web s'ha arribat a fixar gràcies a una notable quantitat de contactes territorials, fets contra rellotge, amb l'objectiu de defensar una posició comuna i guanyadora a l'assemblea general ordinària. La proposta és per tant un document de síntesi, tancat el dia 22 de març, que no coincideix fil per randa amb cap de les propostes presentades per les assemblees territorials.

Com que no era permès refondre les propostes presentades, optem per acollir-nos a l'article 14 dels actuals Estatuts. Recollirem les 2.000 signatures necessàries perquè aquestes propostes siguin sotmeses a votació, una a una, a l’assemblea general ordinària.

  • Si veus vàlida tota la proposta, o votaràs sí a una bona part dels seus punts el 17 d'abril, et demanem que signis el formulari que trobaràs a aquest enllaç.
  • Si ho veus molt clar i vols recollir signatures en bloc dels membres de la teva assemblea territorial, hi ha també un formulari per a les signatures de grup.
  • Si ho veus claríssim, penjarem un bàner perquè l'utilitzis al web o les xarxes socials.

"Ho van aconseguir perquè no sabien que era impossible" (Nelson Mandela)

Index d'esmenes contingudes a la ponència

  1. Canvi de domicili social
  2. Composició del SN: bloc nacional, representants territorials i d'exteriors
  3. Elecció directa per la presidència i vicepresidència
  4. Requisits per formar part del SN: antiguitat i incompatibilitats
  5. Durada dels mandats del SN i reelegibilitat
  6. Substitució de vacants al SN
  7. Causes del cessament dels secretaris nacionals
  8. Durada del mandat dels càrrecs dels Secretariats Territorials
  9. Durada del mandat dels càrrecs dels Secretariats Sectorials
  10. Requisit que les actes del Secretariat Nacional reflecteixin les votacions i siguin públiques
  11. Votacions nominals en el Secretariat Nacional
  12. Responsabilitzar els membres del SN de la comunicació amb les regions i territoris
  13. Requisits per a postular candidatures al SN
  14. Eliminació del concepte d'equip en les eleccions al SN
  15. Que els candidats territorials actuïn com a interventors en una altra regió
  16. Obligació dels candidats d'informar exhaustivament de la seva relació amb partits
  17. Introduir una campanya electoral amb garanties d'igualtat
  18. Exigència del vot telemàtic
  19. Reforçar les capacitats de control del Secretariat Nacional sobre les Comissions
  20. Limitar les facultats que poden ser delegades al Comitè Permanent
  21. Adopció d'un Codi Ètic
  22. ANNEX A LA PROPOSTA 2

3 comentaris:

  1. A l'esmena 17, en el tex proposat, on diu; per tal de millorar el coneixement dels candidats, aquests PODRAN respondre públicament preguntes dels electors, etc etc.
    La meva modesta opinió es que crec que en contes de dir PODRAN hauria de dir HAURAN. Per tal que sigui obligat respondre als dubtes de qualsevol elector.

    ResponElimina
  2. A l'esmena 17, en el tex proposat, on diu; per tal de millorar el coneixement dels candidats, aquests PODRAN respondre públicament preguntes dels electors, etc etc.
    La meva modesta opinió es que crec que en contes de dir PODRAN hauria de dir HAURAN. Per tal que sigui obligat respondre als dubtes de qualsevol elector.

    ResponElimina
  3. Hi he vist reflectit algunes de les reivindicacions que he anat movent per l'ANC.
    La meva opinió és que hi ha masses esmenes. Ens hauríem d'haver acontentat en fer-ne 3 o 4, les més importants (la 14 és la que crec més important), i les altres sacrificar-les. Per exemple, l'esmena de canviar d'adreça no ens servirà perquè l'ANC funcioni millor, però sí que servirà perquè molta gent no es llegeixi tantes esmenes i les importants tinguin menys possibilitats de tirar endavant.

    ResponElimina