16. Obligació dels candidats d'informar exhaustivament de la seva relació amb partits

TÍTOL Obligació dels candidats d'informar exhaustivament de la seva relació amb partits
TEXT ACTUAL Capítol VIII - Procediment Electoral per escollir el Secretariat Nacional; Secció 6a - De la publicitat de les candidatures; article 8.8, paràgraf 2: 

2. En la fitxa tècnica cada candidat podrà introduir, en l'espai que es determini, una fotografia i un text amb les motivacions i mèrits que considera que l'avalen. Si s'integra en un equip ho haurà de fer constar juntament amb el nom complet de la resta de membres de l'equip i el programa comú que es comprometen a dur a terme.
TEXT PROPOSAT Capítol VIII - Procediment Electoral per escollir el Secretariat Nacional; Secció 6a - De la publicitat de les candidatures; article 8.8, paràgraf 2: 

2. En la fitxa tècnica cada candidat ha d'introduir, en l'espai que es determini, una fotografia i un text amb les motivacions i mèrits que considera que l'avalen, el pla de treball que vol dur a terme i una descripció detallada de la vinculació que hagi pogut tenir amb partits polítics i organitzacions afins durant els últims quatre anys, inclosa la simple militància i, per descomptat, els càrrecs públics de designació política que hagi pogut ocupar, així com qualsevol col·laboració com a militant o simpatitzant, amb indicació dels períodes. Serà tasca de la Junta Electoral vetllar per la veracitat d'aquestes informacions proporcionades pels candidats i informar els electors de qualsevol incorrecció. Si s'integra en un equip ho haurà de fer constar juntament amb el nom complet de la resta de membres de l'equip i el programa comú que es comprometen a dur a terme.
JUSTIFICACIÓ Es prefereix aquest mecanisme - imperatiu de transparència total respecte a la vinculació amb partits- als possibles mecanismes reglamentaris (e.g. exigir un període de no militància o similar) perquè cada cas és un món i perquè "feta la llei, feta la trampa".

 Nota tècnica: En cas que l’esmena que vol eliminar la possibilitat de presentar candidatures per equip sigui aprovada, caldrà eliminar l’última frase de l’art. 8.8.2.
ESMENA ANTERIOR LLISTA D'ESMENES ESMENA SEGÜENT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada